אחד ההבדלים המהותיים בין הרפואה המשלימה (ההוליסטית) לבין הרפואה הקונבנציונלית (המערבית) הוא, שהרפואה המערבית מתמודדת עם הסימפטום והרפואה ההוליסטית מחפשת למצוא ולהתמודד עם הגורם לסימפטום. לדוגמה, במקרים שאני מתמקדת בהם: כאשר יש קושי בכניסה להיריון, ברפואה המערבית בודקים את כל הגורמים הפיזיים אם אצל הגבר ו/או אצל האשה, ומתמודדים בהתאם בכל השלבים עד להפרייה חוץ-גופית (IVF = In Vitro Fertilization). תפקידי כמטפלת הוליסטית באמצעות רפלקסולוגיה וביו-אורגונומיה הוא, לתמוך במטופלת במשך התהליך שהיא עוברת. לעולם הטיפול שלי לא יהיה במקום טיפול קונבנציונלי אלא לצידו. בנוסף לתמיכה הפיזית שאני נותנת לגוף באמצעות פתיחת צ’קרות (זרימת אנרגיה תקינה בגוף), באמצעות עיסוי, הרגעה והטענה של הגוף – בכף הרגל, תוך שיתוף המוח והשרירים ועוד, מתקיים גם טיפול ברמה האנרגטית של הגוף, וברמה הרגשית והנפשית כדי לאפשר למטופלת לשחרר את הסטרס, להציף את הקשיים הסמויים שמפריעים לגוף ולעזור לו להגשים את הרצון הבסיסי של בני הזוג. הבדל נוסף מהותי בין שתי הדיסיפלינות הוא: אצל מי נמצאת האחריות לטיפול. ברפואה המערבית, האחריות לטיפול נמצאת אצל הרופאים: מה לעשות, מתי לעשות ואיך. האחריות היחידה של המטופלת היא להגיע למקום בזמן ולאפשר לקיים את הטיפול שהומלץ לה. ברפואה ההוליסטית, קיים “ריקוד” ביני כמטפלת לבין המטופלת. מעין “חוזה” ביננו. אני יכולה להביא את המטופלת למחשבה, לעזור לה להציף למודעות ולהנחות אותה, אבל המטופלת לוקחת על עצמה את האחריות על עשייה בצד שלה.
דוגמה: מטופלת א’: מגיעה לקליניקה, מספרת מה הבעיה שבגינה הגיעה, ממלאה את הטופס, נשכבת על מיטת הטיפולים ונרדמת, או עונה בשלילה לכל שאלה שאני שואלת ולא משתפת פעולה. מטופלת ב’: מגיעה לקליניקה, מספרת מה הבעיה שבגינה הגיעה, ממלאה את הטופס ונשארת פתוחה לשיחה, פתוחה לתת לתובנות לצוף וגם יכולה להירדם באיזה שהוא שלב. מי לדעתכן תתקדם מהר יותר אל עבר המטרה, אל פתרון הבעיה שלשמה הגיעה?
כמובן שהכל מתנהל בעדינות רבה תוך התחשבות בקצב שבו המטופלת יכולה להיפתח ולהתקדם. כל אחת עם הקצב שלה ולפעמים לוקח יותר מפגישה אחת עד שנוצרת מערכת יחסים של רוגע ואמון מצד המטופלת ורק אז אפשר להתחיל להתקדם, לאט לאט, בכל הרבדים.
בינתיים, יש דברים שאפשר לשנות בעצמנו, באמצעות שינוי בדפוסי המחשבה שלנו.
מצרפת קישור להקלטה של לואיז היי, מרפאה הוליסטית מאוד ידועה בארה”ב ובעולם כולו, ואני מאוד ממליצה לכל אחת (וגם אחד) להקשיב להקלטה. היא אמנם מדברת באנגלית, אבל מדברת לאט מאוד וברור.